Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

„Дъвка за балончета” е филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

“Този филм е като “машина на времето” за цяло поколение българи. Той ни връща към едни от най-милите спомени от детството, но като лично преживяване в най-чистия му вид, а не като носталгия по соц-а. Филмът е любовна история по всички правила на романтичния жанр, но показва и “белезите”, които носи т.нар.“поколение на прехода”. Затова и много хора ще го прежвивеят като своята лична история”, обясняват от екипа.

Режисьор: Станислав Тодоров - Роги

Оператор: Владимир Михайлов

Сценаристи: Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов

(Награда за най-добър сценарий, "Златна роза", Варна 2017)

С участието на Теодора Духовникова, Иван Юруков, Искра Донова, Валентин Ганев, Жорета Николова, Малин Кръстев и др.

Продуценти: Станислав Дончев и Теодора Дончева

Фотографии: Росица Забунова/Владимир Томашевич

Филмът е подкрепен от Националния филмов център

Премиерната дата на филма е 8 декември в цялата страна!