В „Мери Попинз се завръща" Емили Блънт влиза в ролята на перфектната бавачка с уникални магически способности, която може да превърне всяко рутинно задължение в незабравимо фантастично приключение. В това изцяло ново продължение, носещо духа на оригинала, но притежаващо своя собствена характерна свежест и уникалност, „Мери Попинз се завръща“, за да помогне на следващото поколение в семейство Банкс да намерят отново радостта и щастието от живота, които им липсват след загубата на техен близък. Към енигматичната бавачка се присъединява нейният приятел Джак, изигран от Лин-Мануел Миранда – оптимистичен фенерджия, който ѝ помага да внесе светлина и живот по улиците на Лондон.  

„Мери Попинз се завръща“ е режисиран от Роб Маршал (Чикаго, Девет), който е и продуцент наравно с Джон ДеЛука (Вдън горите), Марк Плат (La La Land). Адаптацията по романите за Мери Попинз на Памела Травърз е дело на  Роб Маршал, Джон ДеЛука и Дейвид Магий (Животът на Пи), който е и сценарист на филма.

Памела Травърз за първи път представя пред света бавачката с „нулев толеранс към глупостите“ през 1934 г. с детската книжка „Мери Попинз“. Следващите приключения на Мери Попинз си остават на страниците на седемте други книги на Травърз… До този момент. Мери Попинз се завръща е вдъхновен от богатите истории, разказани в тези седем книги.

В "Мери Попинз се завръща" участват още Бен Уишоу, Емили Мортимър, Джули Уотърс, Колин Фърт и  Мерил Стрийп. В допълнение, Анджела Лансбъри играе продавачката на балони, обичан герой от книгите на Травърз, а Дик Ван Дайк е г-н Доус, пенсионираният председател на банката, сега управлявана от героя на Колин Фърт.

 

Действието на филма се развива в Лондон през 30-те години на ХХ в. по време на Депресията, 24 години след оригинала. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и баща му, и все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън. Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато семейството преживява загуба на техен близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им и с помощта на Джак връща радостта и щастието в дома им.