Sofia Biting Docs обявява „Код: мръсносиньо”

03 September 2019

„Бялото братство и духовната школа на Рила” открива седмото издание на фестивала за документално кино

Седмото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще стартира на 27 септември с премиерата на филма „Бялото братство и духовната школа на Рила” на режисьора Пламен Симеонов.

Всеки ден с "Като на кино"

02 September 2019

Тази вечер от 20.50 ч. по btV Cinema стартира новият формат на единственото предаване за кино в родния ефир

Специален гост в първото предаване от новия сезон на „Като на кино“ ще бъде най-горещата звезда на европейското кино в момента - Джузеппе Маджио. Той даде първото си интервю за българска медия пред Жоро Тошев, а срещата между двамата ще се излъчи този понеделник, 2 септември, по bTV Cinema от 20.50 часа. През есенния телевизионен сезон „Като на кино“ ще радва киноманите всеки делничен ден. Предаването ще изненада с различен формат, акценти и рубрики

„Любовта е лудост“ 2019 – незавършени арии от (не) съществуваща опера

31 August 2019

Любовната лудост може да се превърне в клише, ако постоянно се заиграваме с нея

Приключи 27-то издание на един от първенците по творческа зрялост кино фестивал в България. В такива случаи, ако бяхме герои на Сенкевич от „Quo vadis“, щяхме да вдигнем чаши с „Аве, за новия фестивал!“, но чаши отдавна не се вдигат от братята на перото или поне от тази година на фестивала край морето.

Звезда от „Дневниците на вампира“ идва на Aniventure Comic Con

30 August 2019

Джоди Лин О‘Кийф е една от най-популярните актриси в САЩ, като участва с епизодични роли и в сериали, като „Двама мъже и половина“ и „Теория за големия взрив“

Безчувствена, студена и секси! Джоди Лин О‘Кийф (Гретчен) е най-горещата жена в „Бягство от затвора“, която феновете едновременно мразят и обожават. Актрисата идва у нас по покана на Aniventure Comic Con на 14 и 15 септември, където ще раздава автографи и ще се снима с фенове и през двата дни. На 15 септември Джоди ще има и собствен Q&A панел на главната сцена, в който ще разкаже за незабравимите участия в популярните у нас „Бягство от затвора“, „Дневниците на вампира“, „Двама мъже и половина“, „Теория за големия взрив“ и „Дарма и Грег“.

Новини от специалното изложение на Дисни D23 в Калифорния

27 August 2019

Disney, Marvel, Pixar и Lucasfilm споделиха горещи новини за бъдещите си заглавия пред препълнени зали

Калифорнийският град Анахайм отново стана домакин на цялата кинематографична вселена на Дисни през изминалия уикенд и събра близо 7000 от най-отдадените фенове на компанията. На специалното изложение D23, което се провежда на всеки две години, бяха представени в детайли всички големи предстоящи проекти на студиото. Режисьори и звезди, асоцииращи се вече като „легенди“ на Дисни, както и мениджмънта на отделните студиа, застанаха на сцената в Калифорния, за да представят горещите новини около най-очакваните заглавия през следващите години.

„Обичам те, Бойдин“ – „Ален Делон не пие одеколон“*

26 August 2019

„Обичам те, Бойдин“ е филм за останките-хора преди и след прословутия преход.

„Ален Делон не пие одеколон, Ален Делон говори на френски, Ален Делон пие двоен бърбън.“ След финалните надписи на филма от конкурсната програма на МФФ „Любовта е лудост“ 2019 „Обичам те, Бойдин“ този строфа от моята бурна младост се разтвори в съзнанието ми като някакъв страшен спомен. Някога през далечната 1987 г. една от легендарните групи на прехода в СССР правят клип с участието на режисьора Алексей Балабанв, групата се казва „Наутилус Помпилиус“, а композицията, която поне аз винаги ще помня от този неин период е „Поглед от екрана“, придобила сред арт средите подзаглавието „Ален Делон“.

„Пътуващо кино“ – за последните романтици с любов!

25 August 2019

Това е филм за хората, които създават кино и живеят в света на любими герои от класическите образци на киното.

Най-новият филм на режисьора Илия Костов премина с радостни възклицания от страна на публиката по време на 27-то издание на МФФ „Любовта е лудост“. Това е филм за хората, които създават кино и живеят в света на любими герои от класическите образци на киното. Филм, който събира в едно проблемите на съвременното ни общество и културата му, заиграва се с навиците на управниците, с битието на българина в малките населени места, където киното е лукс поради липса на кино салони. Великолепното трио на Катерина Евро, Любен Чаталов, Юри Ангелов събра овациите на зрителите, а младият актьор Кристиан Макаров не им отстъпва по ентусиазъм и харизма в играта си.

Конфликтът в Газа със сериала „Наши момчета“

25 August 2019

Продукцията на HBO проследява в десет епизода реални събития, поставили началото на войната в Газа

Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел и само 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода достига 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и зрителите го описват като „толкова нагнетяващ, че забравяш да дишаш“, „напрегнат и каращ те да се замислиш“, „превъзходната игра е една от причините да продължаваш да следиш тази трудна за гледане поредица“

Луди от любов или как Варна и морето могат да предизвикат безкрайна любов

24 August 2019

Снощи се откри 27-то издание на фестивала "Любовта е лудост", Варна 2019

Стегната церемония в сравнение с други години без излишни музикални пищности и отблясъци, но пък в отсъствието на класическия колорит - това е кратката характеристика на началото на МФФ „Любовта е лудост“ 2019.

„В кръг“ с две награди в Сараево

23 August 2019

Ирини Жамбонас спечели „Сърцето на Сараево" за най-добра актриса на фестивала

Най-новият филм на Стефан Командарев взе две от най-престижните награди още на първия фестивал на който беше представен. „В кръг“ направи световната си премиера на 18 август в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево.