Отново в „Матрицата“

21 August 2019

Киану Рийвс се завръща в продължението на култовата трилогия

Лана Уашовски, която създаде франчайзинга със сестра си Лили, също ще се завърне като режисьор, заедно с оригиналния член на актьорския състав Кари-Ан Мос.

25-ят Джесймс Бонд се казва NO TIME TO DIE

21 August 2019

Даниел Крейг се завръща в ролята на знаменития агент 007 Джеймс Бонд, а режисурата е поверена на Кари Фукунага

Новият филм от историята на Джеймс Бонд се казва NO TIME TO DIE обявиха продуцентите на филма Майкъл Дж. Уилсън и Барбара Броколи. 25-ият филм от най-успешната шпионска кинопоредица излиза в кината в България на 10 април 2020 г.

„Без мен“ – за жените и актрисите, които обичат

21 August 2019

Филмът Кирил Плетньов е рецепта за съвременна руска мелодрама

„Тази жена прониква в него като грипен вирус, Тя се разполага в тялото и ума му, като в свой дом Тази жена е в неговите мисли, кошмари и писъци, В клетките му, в неговите бактерии, хромозоми. Тази жена звучи в съзнанието като удар на гонг Подобно на мелодията на буря, звукът не спира. Тази жена в него расте по-бързо от дете - Набира сила, издига се, цъфти. Тази жена е по-голяма от всеки предмет на света, Тя е по-близка от майка, татко, сестра и брат. Тази жена не се побира в апартамента му, Но се губи в гънките на халата му. Тази жена плаче, прави скандали, не разбира от спорт Харчи пари, ужасно готви. Тази жена протича през аортата му Дай Боже, някога да се спре (за почивка). От филма „Без мен“ (превод на стихотворението: Елица Матеева)

Съзвездие от български актьори на Aniventure Comic Con!

20 August 2019

Звезди от „Под прикритие“ се събират на една сцена за първи път след четири години

Най-обичаният български актьорски състав ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con на 14 и 15 септември. По време на двудневния фестивал ексклузивно ще бъдат представени и два нови филмови проекта, които ще пълнят родните кина през ноември.

МФФ „Любовта е лудост“ за 27-ми път!

08 August 2019

Фестивалът се открива на 23 август с филма "Двойнствен живот" на Оливие Асаяс

Започнал през 1993 г. МФФ „Любовта е лудост“ и до днес показва добро темпо в обогатяването на варненската публика с пъстра кощница от заглавия при това с безспорни качества. Тази година фестивалът ще бъде официално открит със заглавие от миналогодишното издание на фестивала във Венеция „Двойствен живот“, а официалното закриване пък е с филм изненада, като жокер художественият директор на фестивала професор Александър Грозев сподели, че филмът е от последната реколта на фестивала в Кан.

„Ирландецът“ открива Нюйоркския кинофестивал

01 August 2019

Очаква се новият филм на Мартин Скорсезе ще бъде един от основните претенденти за „Оскар“ 2020

Почитателите на Де Ниро ще могат да го гледат като профсъюзния лидер Франк "Ирландецът" Шийран, свързан с мафиотската фамилия Буфалино. На Пачино е поверена ролята на профсъюзния лидер Джими Хофа. В образа на Ръсел Буфалино зрителите ще видят Джо Пеши. Актьорският състав на продукцията на стрийминг платформата Нетфликс включва още Харви Кайтел, Ана Пакуин, Боби Канавале, Рей Романо.

Мик Джагър се завръща в киното

25 July 2019

С премиерата на филма ще бъде закрит фестивалът във Венеция

Мик Джагър ще се завърне в света на киното на предстоящия кинофестивал във Венеция, където ще представи трилъра "The Burnt Orange Heresy".

Стартира "Кино за пътешественици” 2019

24 July 2019

От 1 до 15 август всяка вечер в салоните на „Културен център G8” и „Евро синема” ще се прожектират филми за далечни и непознати територии

Първото пътуване ще е из безкрайната пустош и смразяващите ледници на Патагония с премиерата на „Огнена земя: земя на патагонците”. Двамата братя Хоакин и Хулиан тръгват на юг и все на юг, за да стигнат до Патагония и архипелага Огнена земя: от най-южния град на света – Ушуая, през ледника Перито Морено, чак до остров Естадос, където сезоните се сменят по няколко пъти на ден, хората съжителстват с пингвините, а суровата пустош е като лунен пейзаж.

Marvel анонсира бъдещите си проекти

23 July 2019

През изминалия уикенд по време на Comic-Con International в Сан Диего Марвел разкриха предстоящите си филми

След десет дълги години ОТМЪСТИТЕЛИ: КРАЯТ детронира дългогодишния най-касов филм "Аватар" и заслужено се възкачи на върха на боксофис класацията като филм No 1 за всички времена с приходи от 2.79 милиарда щ.д. Новината беше съобщена лично от шефа на Марвел Кевин Файги на международния форум Comic-Con в Сан Диего този уикенд. „Огромни поздравления на екипите на Marvel Studios и Walt Disney Studios и огромно „благодаря“ на феновете по света, които донесоха този исторически успех на "Отмъстителите: Краят", сподели в специално съобщение Алън Хорн, главен творчески директор на Disney Studios. „Разбира се, влиянието на "Аватар" на Джеймс Камерън продължава да е все така силно и невероятните резултати и на двете продукции само показват силата на филмите да вълнуват и сближават хората. Талантливите създатели и на двата свята имат още много какво да покажат и очакваме с нетърпение да видим бъдещето и на Киновселената на Марвел, и на Пандора,“ допълни Хорн.

Филмът "Ирина" с награда в Япония

23 July 2019

Журито на 16-тия международен кинофестивал „Skip City“ присъди наградата за режисура (поделена) на Надежда Косева

Журито на 16-тия международен кинофестивал „Skip City“ в токийското предградие Кавагучи с председател култовия режисьор Такаши Миике присъди наградата за режисура (поделена) на Надежда Косева. Това е поредното признание за дебютния филм на Надя „Ирина“. Наградата бе връчена на продуцента Стефан Китанов, който пожела от сцената България да бъде асоциирана в страната на изгряващото слънце не само с кисело мляко и сумо-легендата Котоошу, но и с качествено кино.

„В кръг“ в конкурсната програма в Сараево

19 July 2019

Световната премиера на филма ще е в рамките на престижния фестивал

Най-новият филм на Стефан Командарев, „В кръг“ ще направи световната си премиера в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево, който ще се проведе между 16 и 23 август тази година.

Kъсометражни филми „кацат“ на Летище Пловдив

05 July 2019

Стартира второто издание на ФилмГейт БГ под вече познатото мото „Късо кино с крила“.

След успешния пилотен проект на Летище София, където десетки хиляди пътници се докоснаха до филмите на млади български автори, ФилмГейт БГ пристига на Летище Пловдив с интересни партньори и вълнуваща селекция. ФилмГейт БГ е нова свободна зона за българско късометражно кино на Летище Пловдив