Филмовите акценти по VIVACOM Arena през декември

05 December 2018

Българският сериал „Четвъртата власт” е сред зимната селекция на VIVACOM Arena

През декември VIVACOM Arena предлага на своите зрители разнообразие от добри филми в различни жанрове – фантастика, историческа драма, романтика, комедия, ужаси и детско кино. И през този месец зрителите на VIVACOM Arena ще имат удоволствието и привилегията да видят и българския сериал „Четвъртата власт”. VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV на позиция 14.

Вечер на европейското кино

04 December 2018

Инициатива на Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА - МЕДИА

В дните между 3 и 7 декември 34 киносалона в 27 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София МЯСТОТО е Дом на киното, денят е 7 ДЕКЕМВРИ, начало 19:00 часа!

Премиера на „Последен концерт“

02 December 2018

Документалният филм „Последен Концерт“ разказва за живота и личността на диригента Емил Чакъров

Премиерата е на 6 декември в кино „Люмиер Лидл“. С документалния филм „Последен концерт“ започват събитията, посветени на 70 години от рождението на големия диригент Емил Чакъров.

Оперната прима Соня Йончева гостува на Киномания 2018

20 November 2018

Документалният филм „Соня Йончева. Sempre Libera” е част от програмата на форума

Оперната звезда Соня Йончева ще пристигне у нас специално за премиерата на филма, посветен на живота й и израстването й до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили.

Филмови дни ЛУКС 2018

19 November 2018

Три кинотворби за силни жени в седем града

Непосредствено преди края на 2018 година предстоят традиционните прожекции на финалистите за наградата за кино „ЛУКС“ на Европейския парламент, а входът отново е СВОБОДЕН. „Стикс“, „Другата страна на всичко“ и „Жена на война“ ще бъдат излъчени в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, София и Стара Загора. Организатори са Бюрото на ЕП в България и Международния филмов фестивал София Филм Фест.

Филмовите акценти по VIVACOM Arena през ноември

15 November 2018

През този месец зрителите на VIVACOM Arena ще имат удоволствието да гледат всеки четвъртък и петък сериала ЧЕРВЕНИЯТ ПЪТ.

През ноември ценителите на седмото изкуство ще се насладят на новите предложения на VIVACOM Arena. Този път сред звездите на VIVACOM Arena се нареждат – Джейсън Момоа, Дъстин Куик, Ерика Дюранс… и още много други. През този месец зрителите на VIVACOM Arena ще имат удоволствието и привилегията да гледат всеки четвъртък и петък от 20.00 ч. сериала ЧЕРВЕНИЯТ ПЪТ. VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV на позиция 14.

„Черен в клана“ - BlackKklansman - чужд сред свои

14 November 2018

Режисьорът Спайк Лий ми напомня за страстта, с която Уди Алън преследва личните си теми в киното.

За разлика от невротичния Уди Алън, Спайк Лий неотлъчно прави кино за хората от своя отбор – за чернокожите. 61 годишният Шелдън Джаксън, наричан в ученическите си години Спайк (Шип), наистина се държи като немирен шип-дразнител, защото изследва и показва процеса на омраза и насилие, породен между хората от различни раси.

VIVACOM Arena с изцяло нов облик от началото на ноември

14 November 2018

HD качество, повече съдържание и интерактивност очакват зрителите на канала

Собствената 24-часова филмова телевизия на VIVACOM - VIVACOM Arena, вече ще излъчва цялото си съдържание във FULL HD качество. Промяната е част от цялостното обновление на програмата, която от 1 ноември вече е с ново лого и изцяло нов облик. Ребрандингът на телевизията носи със себе си множество промени и подобрения, които ще дадат на зрителите си ново и по-добро филмово преживяване.

Международни успехи за филма "Ирина"

12 November 2018

Филмът на Надежда Косева спечели награди в Тирана и Котбус

Българският игрален филм "Ирина" спечели още две престижни международни награди: най-добра актриса за Мартина Апостолова и най-добър дебют на режисьорката Надежда Косева на 28-ия кинофестивал в Котбус, Германия.

55 филма на Kиномания 2018

05 November 2018

От екипа разбулиха мистерията около кампанията „Коя е Невена?” и представиха Клуб 1 като новото място за културно изживяване в НДК

55 филма ще покаже 32-рото издание на Киномания. Това стана ясно на основната пресконференция, която се състоя днес в Клуб 1. От екипа на НДК представиха ребрандирана зала 42, която се превръща в Клуб 1. Името е избрано, за да подчертае връзката на мястото с емблематичната зала 1 на НДК, където се провеждат над 300 събития годишно. Клуб 1 е в непосредствена близост до залата и е възможност за добавена стойност към нея - пространство, в което да се провеждат пре- и афтър партита, пресконференции, коктейли и пр., свързани със събитията в най-голямата зала на Двореца. Това е подчертано и от фотографиите по стените, представляващи знакови събития в залата от настоящата 2018-та година- дело на фотографа на НДК Орлин Огнянов.

“Вездесъщият” стартира кампанията си за “Оскар”!

30 October 2018

Българският претендент за златната филмова статуетка беше представен пред членовете на Американската филмова академия

Официалната прожекция на филма “Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като част от надпреварата за Оскар, е вече факт. Тази нощ в специална кинозала в сърцето на Холивуд се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за "Оскар" 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската Филмова Академия.