„Алън срещу Фароу“, дело на награждаваните режисьори Кирби Дик и Ейми Зиринг, е документален сериал от четири части, който връща на дневен ред една забравена таблоидна сензация, за да разкрие личната история на един от най-известните и публични холивудски скандали: обвинението в сексуално насилие срещу Уди Алън, включващо Дилън, тогавашната му седемгодишна дъщеря с Миа Фароу; последващи процес за попечителство, разкриването на връзката на Алън с осиновената дъщеря на Фароу, Сун-И Привен и спорните последици от случилото се през следващите години. Веднъж в светлините на прожекторите, заради партньорството си на и извън екрана, животът на Фароу и Алън е безвъзвратно счупен след публичното оповестяване на обвиненията за посегателство. “Алън срещу Фароу” дебютира в понеделник, 22 февруари в стрийминг платформата HBO GO.

Тази завладяваща поредица преплита нови разкрития в разследването с щателно обединени интимни кадри от домашен семеен филм, съдебни документи, полицейски доказателства, видеозапис с разкритие и не оповестявани до момента аудио записи с ексклузивни, задълбочени интервюта по темата с Миа Фароу, Дилън Фароу , Ронан Фароу, семейния приятел Карли Саймън, прокурор Франк Мако, роднини, следователи, експерти и близки на семейството хора. Много от тях говорят публично за събитията за първи път. Поредицата включва и изявени творчески личности, които изследват работата на Алън в по-широк контекст и размишляват върху това как публичните разкрития за личния живот на един творец могат да доведат до преоценки на неговата работа.

Alan-sreshtu-Farou_HBO-Balgariya-1.jpg

„Алън срещу Фароу“ включва интимен поглед върху очарованата игра на ухажване и появата на Фароу и Алън като една от емблематичните двойки на Холивуд, която в продължение на десетилетие прави заедно тринадесет филма. С течение на времето, освен на общите им деца, Алан става баща и за децата на Фароу. И все пак, през целия им професионален успех и лични постижения има мътни подводни течения. Филмът на HBO разглежда разрушителните ефекти на травмата върху семейството и преследващите скептицизъм и реакции, които произтичат от такъв тип обвинения.

Новаторските филми на Кърби Дик и Ейми Зиринг оказват дълбоко въздействие върху американските институции и водят до промени в политиката им, както и повдигат широкообхватни национални дискусии. Тяхната работа е призната от всяка голяма филмова и телевизионна асоциация, като освен двете си номинации за Оскар, те имат награди Emmy®, Peabody, наградата Alfred I. duPont-Columbia University и George Polk Award. Последният им критичен документален филм „На запис“ също е достъпен в HBO GO.

Документалната поредица е дело на HBO, заедно Impact Partners и Chicago Media Project продукция на Jane Doe Films. Режисьори са Кърби Дик и Ейми Зиринг, а продуценти са Ейми Хърди и Джейми Роджърс. Музика е на Майкъл Абелс (US, Get Out). Продуценти от страна на HBO са Сара Родригес, Лиза Хелър и Нанси Ейбрахам.

В HBO GO има отделни специални секции с документални поредици и с документални филми с общо над 280 заглавия.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2021 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стрийминг услугата ще се унифицират глобално.