Историята на  „Балерина“  се развива през 1879-та година в Париж, където попада Фелиси – сираче от Бретан. Тя бяга от приюта и пристига в Париж с най-добрия си приятел Виктор и с голямата си мечта – да стане балерина. Всичко е възможно, ако до теб има приятел на когото да се опреш. Виктор окуражава и насърчава Фелиси при всяка стъпка. Двамата са един до друг в приюта за сираци, в който са отраснали. Заедно вземат решението да потърсят щастието си в столицата, за да може тя да се запише в балетното училище, а той да продължи да твори своите изобретения.

В крайна сметка Фелиси успява да започне тренировки в Голямата Опера и да се доближи до сбъдването на мечтата си. Предизвикателствата обаче предстоят. Започва конкурс, а всеки ден една балерина ще отпада. Ще успее ли Фелиси да се пребори за главната роля? С какво превъзхожда най-голямата си конкурентка? Не пропускайте да видите в кината от 6 януари, разпространява „Лента”.

Сценарист на анимационния филм е Каръл Нобъл. Френско-канадската продукция печели не само малките зрители, но и порасналите с красива история, в която като на кино мечтите се сбъдват.