От 1 юли "Възвишение“ може да се гледа по HBO GO

22 June 2018

Онлайн стрийминг платформата предлага легален достъп до нови и популярни български филми

„Възвишение“ - влиза в селекцията с родни заглавия на HBO. Премиерата в HBO GO е на 1-ви юли, а по HBO – седмица по-късно. Проектът на Виктор Божинов, екранизация по едноименния роман на Милен Русков, е едно от най-силните заглавия, които стават част от съдържанието на онлайн услугата за филми и сериали. За традиционалистите „Възвишение“ се включва в програмата на телевизионния канал от 8-ми юли.

Писателят и сценарист Иън Макюън гостува на Cinelibri 2018

21 June 2018

В рамките на CineLibri 2018 българските зрители ще могат да видят едни от най-интересните екранизации, създадени по романи на Иън Макюън

Иън Макюън, най-награждаваният английски писател и безспорно един от най-талантливите европейски творци, който днес празнува 70-годишен юбилей, ще бъде специален гост на международния кино-литературен фестивал Cinelibri 2018.

IN THE PALACE предстои от 23 до 30 юни в Двореца

18 June 2018

13-членно международно жури избира най-доброто късо кино на фестивала в Балчик

По-малко от десет дни ни делят от началото на най-големия и престижен фестивал за късометражно кино в Източна Европа, който от тази година е и официален партньор на Филмовата академия в САЩ (OSCAR® Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Филмовите акценти VIVACOM Arena през юни

09 June 2018

Филми на режисьорите Уди Алън, Гай Ричи и Ричард Атънбъроу са сред хитовете на VIVACOM Arena

През юни VIVACOM Arena предлага на своите зрители истинско звездно присъствие в съвременни филмови класики. Кейт Бланшет (с награда „Оскар”) и Алек Болдуин в „Син Жасмин”, Шърли Маклейн, Кристофър Пламър във филма на Ричард Атънбъроу в „Затворен кръг”, дивата Клаудия Кардинале е в компанията на Жан Дюжарден в „Балкон, с изглед към морето”, а Уинона Райдър играе в „Когато любовта не е достатъчна” VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV.

Срещи на младото европейско кино V.

07 June 2018

От 18 до 24 юни ще гледаме богата програма от нови европейски филми!

От 18 до 24 юни ще гледаме богата програма от нови европейски филми и събития в рамките на петото издание на фестивала „Срещи на младото европейско кино“, което ще предложи 6 документални, 12 игрални и 3 анимационни филма.

Филмови акценти във VIVACOM Arena

25 May 2018

Този уикенд VIVACOM Arena представя филми със звездно холивудско присъствие! Вижте най-интересното от репертоара на специализирания канал на VIVACOM за кино през уикенда.

Тази събота и неделя абонатите на канала ще имат възможност да се насладят на четири различни типа филми – романтична комедия с Даниел Радклиф и Адам Драйвър, класическа екранизация (режисьорски дебют на актьора Юън Макгрегър), горещ уестърн с Пенелопе Крус и Салма Хайек и невероятна драма с Харисън Форд. VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV.

Радикалните филми на Шантал Акерман

25 May 2018

За първи път в България – четири радикални филма на феминистката Шантал Акерман

Четири реставрирани филма на белгийската режисьорка Шантал Акерман ще бъдат показани за първи път в България, в рамките на програмата Forever Young, част от петото издание на фестивала „Срещи на младото европейско кино“.

Приключиха снимките на "Доза щастие"

23 May 2018

Това е първият пълнометражен игрален филм на Яна Титова

30 снимачни дни и много емоции, така накратко описва работата по първия си игрален филм талантливата Яна Титова. Екип от над 200 професионалисти, три снимачни периода, разделени в няколко сезона, и една година постпродукция. Това предшества излизането на филма, създаден по действителен случай, разказващ за живота на Весела Тотева.