Магърдич Халваждиян

4. издание на Фестивала обединява представители на 16 държави от Балканския полуостров и региона на Черно море

На 25. януари от 19 часа в кино „Одеон“ се проведе тържествена церемония по откриването на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“. Проф. д-р Пламен Бочков, Ректор на Нов български университет откри официалното събитие. Той приветства многобройните гости и журито на Фестивала като акцентира върху традиционния характер, който инициативата е придобила през изминалите три години. Проф. Бочков изрази гордостта си от провеждането на мащабното международно начинание, което определи като „трамплин към бъдещи професионални и лични успехи на участващите в него“.

144.jpg

Водещи на официалното събитие бяха актрисата Яна Маринова и доц. д-р Борис Наймушин, преподавател от департамент „Англицистика“ в Нов български университет, които с шегите си се погрижиха за доброто настроение на публиката.

142.jpg

Тазгодишното издание на Фестивала обединява повече от 70 творби на автори от 16 държави, селектирани от над 4000 постъпили филма. Прожекциите, включени в програмата на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“, ще се провеждат в кино „Одеон“ на 26. януари (четвъртък) от 10 до 20 часа и на 27. януари (петък) от 12 до 20 часа като всеки желаещ да се докосне до изкуството, ще има възможността да го направи в компанията на голяма част от авторите, които пристигнаха от чужбина още за откриването. Официалното закриване и церемонията по награждаването на най-добрите филми ще бъде на 28. януари (събота) от 19 часа в кино „Одеон“.

Всяка година Фестивалът се организира от Нов български университет, като основната цел на инициативата с международен характер е да обедини най–доброто от творчеството на младите кинотворци, представители на страни от Балканския полуостров и региона на Черно море. Стартирал като инициатива на група студенти от департамент “Кино, реклама и шоубизнес” на Нов български университет с подкрепата на ръководителя на департамента проф. Людмил Христов, директор на Фестивала, днес събитието предизвиква огромен интерес, а желаещите да се включат в него ежегодно нарастват значително.

134.jpg

Членовете на журито, което ще оценява подадените за участие филми, са авторитетни личности от кино средите с богат опит в сферата, а също така са и алумни на Нов български университет, които желаят да споделят знанията и уменията си с бъдещите професионалисти. Валери Милев, Мартин Чичов, Иван Богданов, Станислав Дончев са хората, които ще селектират най-добрите творби и ще присъдят награди за положените усилия и засвидетелстван талант. Председател на журито през 2017 година ще бъде Магърдич Халваждиян, който се занимава активно с режисура от 1992 година и също е алумни на Нов български университет.

Събитието е част от академичния календар на студентите по екранни изкуства и включва късометражни игрални, анимационни и документални филми, създадени от студенти от всички висши учебни заведения на територията на Балканския полуостров и региона на Черно море. 

1 Коментар(и)

  • Jamesfam

    Jamesfam(31 March 2019 - 01:03)

    Отговор

    rdmux http://libproxy.newschool.edu/login?url=http://youtube-downloader.org

Оставете коментарОбнови