Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен на търсенето на щастието, ще има своята официална премиера по кината у нас на 8-ми ноември. Завладяващата истинска история за зависимостта, която стои в основата на лентата “Доза щастие”, дава един проникновен и същевременно вдъхновяващ поглед към личните битки на едно младо момиче и изпитанията, с които силата на волята се сблъсква отново и отново.

Още началните кадри от официалния трейлър на “Доза щастие”, който беше разпространен по-рано днес, се открояват със своята различна филмова атмосфера и собствен кинематографски почерк. Към вече обявения актьорски състав, в който влизат любими имена на безспорни млади таланти като Димитър Николов ("Христо", "Безкрайната градина") и Александър Алексиев (“Възвишение”), се добавят още някои от най-любопитните и многопластови артисти у нас.

Doza-Shtastie_2.jpg

Режисьорът Яна Титова не се ограничава в творческите провокации и поверява главната роля в продукцията на завършилата актьорско майсторство в Лондон Валентина Каролева, която приема предизвикателството и се превъплъщава в ролята на своята майка, Весела Тотева. Към подбора от таланти се присъединява магнетичният Иван Бърнев, познат от емблематични роли в киното и театъра. Освен него зрителите ще видят и Ирмена Чичикова с нейното завладяващо присъствие, което ѝ носи театралната награда Икар и множество роли в български и чужди продукции, сред които във филма “Не ме докосвай”, спечелил “Златна мечка” на филмовия фестивал “Берлинаре” през 2018 г.

Doza-Shtastie_1.jpg

Ролята на сестрата на Весела играе младата Лидия Инджова, позната от сериалите “Недадените” и “Дяволското гърло”, и получила световно признание, благодарение на факта, че белгийската продукция “Зов за помощ” с нейно участие беше номинирана за "Оскар" в категорията “Най-добър късометражен филм” на тазгодишната церемония на Академията.

За нелеката задача да изиграят майката и бащата на Весела във филма “Доза щастие” са избрани едни от любимите актьори от малкия екран и сцената – Силвия Лулчева и Васил Бинев, които умело допринасят за силното и дълбоко емоционално въздействие. Към екипа от обичани артисти кадрите от трейлъра добавят и носителката на "Икар" за цялостно творчество Илка Зафирова, с нейното емблематично и незаменимо присъствие.

Doza-Shtastie_6.jpg

Силно се отличава операторската работа на Мартин Балкански, снимал редица български и международни продукции и допринесъл за впечатляващата и завладяваща атмосфера на първите официални кадри от вдъхновяващата и красива история на “Доза щастие”. Сценарият на филма, който излиза по кината на 8-ми ноември, е дело на Яна Титова и е базиран на книгата на Весела Тотева “Падение и спасение”. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.