През август VIVACOM Arena предлага на своите зрители лятно филмово разнообразие за всеки вкус и предпочитание. По традиция в програмата е включено и хитово българско заглавие. Този път това e носителят на „Злата роза” за най-добър игрален филм – „Каръци” на обичания режисьор и актьор Ивайло Христов. В програмата греят носителите на „Оскар” и любимци на световната публика - Дензъл Уошингтън в „Малкъм Х”, Матю Маконъхи с „Адвокатът с Линкълна”, Марион Кутияр в „Черната кутия” и Форест Уитъкър заедно с Арнолд Шварценегер в „Последната битка”. Не са забравени и най-малките зрители, като за тях предложението е анимационната приказка „Откраднатата принцеса”, в която младият артист Руслан трябва да се пребори със злия магьосник Черномор… VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV на позиция 14.

s-linkalna_2_.jpg

АДВОКАТЪТ С ЛИНКЪЛНА

2011 | Драма, Криминален | 3-ти август (петък) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Брад Фурман

В ролите: Райън Фелипе, Браян Кранстън, Матю Макконъхи, Мариса Томей, Джон Легуизамо, Микаела Конлин, Лорънс Мейсън, Уилям Х. Мейси, Майкъл Пеня и други

Мики Холър (Матю Маконъхи) е изпечен адвокат, движещ бизнеса си от задната седалка на своя „Линкълн”, чиито клиенти обикновено са платежоспособни престъпници. Обвинен в опит за убийство младеж, принадлежащ към висшите кръгове на Бевърли Хилс, иска да бъде представляван от него.

Адвокатът се заема със защитата, като едновременно с това започва да разплита истината около една мрачна история, която се оказва далеч по-обвързана с него, кариерата и семейството му, отколкото си е представял. Сега въпросът е дали ще успее да защити самия себе си и близките си от лапите на един добре прикрит психопат.

Malkalm-H.jpg

МАЛКЪЛМ Х

1992 | Биографичен, Драма | 8-ми август (сряда) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Спайк Лий

В ролите: Уилям Фичнер, Дензъл Уошингтън, Анджела Басет, Делрой Линдо, Тереза Рандъл

Биографичен филм за легендарния афроамерикански лидер Малкълм Х. Историята преминава от ранния период на уличен гангстер на родения под името Малкълм Литъл (Дензъл Уошингтън), през престоя му в затвора, където открива религията, до израстването му в религиозен и политически водач.

Активната политическа и религиозна дейност на сменилия вече името си на Ел-Хадж Малик Ал-Шабаз, води до неговото убийството на 21 февруари 1965г., когато той е едва на 39 години.

Otkradnatata-printsesa.jpg

ОТКРАДНАТАТА ПРИНЦЕСА

2018| Анимация, Фентъзи | 9-ти август (четвъртък) от 20:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Олег Маламуж

В ролите: Надежда Дорофеева, Алексей Завгородний, Йевхен Малуха, Юрий Хорбунов и др.

Руслан – странстващ артист, мечтаещ да стане рицар, среща очарователната Мила и двамата се влюбват. Руслан, обаче, дори не подозира, че Мила е дъщерята на краля. Щастието на двамата влюбени не е писано да бъде вечно – злият магьосник Черномор отвлича Мила пред погледа на Руслан, за да отнеме силата на нейната любов.

Без капка колебание, Руслан се впуска в едно опасно приключение, за да спаси открадната принцеса и да покаже, че истинската любов е по-силна от магията.

jpg.jpeg

АНДЖЕЛИК

2013 | Исторически, Романтичен | 11-ти август (събота) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Ариел Зейтун

В ролите: Нора Арнезедер, Жерар Ланвин, Томер Сисли, Дейвид Кроос, Симон Абкариан, Флоренс Косте и др.

Във Франция, преди Луи 14-ти да се издигне на престола, млада баронеса е принудена да се омъжи против волята си. Тя бива оплетена в мрежа от предателства и убийства, заплашващи нея и нейния съпруг, в когото тя започва дълбоко и истински да се влюбва.

Karatsi.jpg

КАРЪЦИ

2015 | Драма, Романтичен | 12-ти август (неделя) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Ивайло Христов

В ролите: Ненчо Илчев, Стоян Алексиев, Пламен Димов, Деян Донков, Ованес Торосян, Елена Телбис, Георги Гоцин

Филмът разказва историята на Елена, Коко, Пацо и Гошо – ученици в гимназия в малък провинциален град, живеещи в един суров свят.

Те са неразделни приятели и споделят вярването, че са „каръци". Коко е влюбен в Елена. Момичето иска да е певица и много се вълнува за предстоящия концерт на известна рок банда. Събитието разтърсва целия град, давайки начало на нови любовни афери, разочарования и сложни взаимоотношения.

jpg_1_.jpeg

СЪЮЗНИЦИ

2014 | Военен, Драма | 17-ти август (петък) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Доминик Бърнс

В ролите: Джулиан Овенден, Крис Рейли, Мат Уилис, Едмънд Кингсли, Франк ЛеБьоф, Ерик Редман, Емануеле Буазиз и др.

Август, 1944 година. Отряд британски войници, водени от американски капитан, преминават вражеската линия във Франция. Мисията им може да промени развоя на Втората световна война. След като планът им напълно се проваля, те са принудени да загърбят личните конфликти, за да доведат до успешен завършек своята мисията.

Това е история за приятелство и оцеляване, вдъхновена от истински събития.

Chernata-kutiya.jpg

ЧЕРНАТА КУТИЯ

2005 | Мистерия, Трилър | 23-ти август (четвъртък) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Ричард Бери

В ролите: Хосе Гарсия, Марион Кутияр, Мишел Душасо, Бернард ле Кок, Хелена Ногера, Мариса Борини и др.

Образи минават през съзнанието на Артър, гласове отекват в ума му – отделни думи и накъсани изречения. Артър Селигман (Хосе Гарсия) сякаш е претърпял инцидент, но наистина ли е блъснал малко момче или не? И какво е правил близо до Шербург, когато живее в Париж? Когато се връща в съзнание (но дали наистина е така?), медицинската сестра Изабел Крюгер (Марион Кутияр) му казва, че след злополуката си е изпаднал в кома и че е записала всичко, което е казал, докато не е бил на себе си. Тя му дава записките и Артър започва да разследва ... себе си!

bitka_2_.jpg

ПОСЛЕДНАТА БИТКА

2012 | Екшън, Трилър| 25-ти август (събота) от 22:00 ч. | VIVACOM Arena

Режисьор: Ким Джи-Ун

В ролите: Арнолд Шварценегер, Форест Уитакър, Джони Ноксвил, Хари Дийн Стантън, Луис Гузмън, Джон Патрик Амедори, Зак Гилфорд, Родриго Санторо, Дженезис Родригез и др.

Бившият полицай от Лос Анджелис – Рей Оуенс (Арнолд Шварценегер), който работи като граничен шериф в малкото пустинно градче Съмъртън, разбира, че към неговия град се е насочил избягал, по време на трансфер на затворници, известен наркобарон. Рей обединява сили с пристигналите полицаи и федерални агенти, с надеждата да попречи на беглеца да премине границата и да се скрие в Мексико.

Много скоро, обаче, става ясно, че избягалия престъпник не пътува сам към тихия Съмъртън – освен, че се движи с изцяло бронирана кола и заложник, той разчита на подкрепата и на тежко въоръжена група от наемници, чиято основна цел е да елиминират всичко по пътя си и да гарантират безопасното му преминаване през границата.