Тази събота и неделя абонатите на канала ще имат възможност да се насладят на четири различни тип филми – комедия, класическа екранизация, трилър и българска драма. VIVACOM Arena е 24-часов филмов канал, излъчващ без реклами! Каналът е наличен само за клиенти на VIVACOM TV.

28 април – 20.00 ч.

9-zhivota.jpg
9-zhivota.jpg

ДЕВЕТ ЖИВОТА

САЩ, 2016

Реж. Бари Зоненфелд

В ролите: Кевин Спейси, Дженифър Гарнър, Кристофър Уокън

В тази интересна история, създадена от режисьора на „Мъже в черно” главната роля е поверена на Кевин Спейси. Том Бранд (Спейси) е милиардер, който е на път да построи най-високия небостъргач в Северното полукълбо.

Но работохолизмът му го е откъснал от семейството му – съпругата му Лара (Дженифър Гарнър) и дъщеря му Ребека (Малина Уайсман). За 11-ия си рожден ден Ребека си пожелава коте, но когато Том го взима от магазина на странния Феликс (Кристофър Уокън), претърпява инцидент и когато се свестява, осъзнава, че се намира в тялото на котарака.

Има ли път назад към семейството му и какво трябва да направи, за да се освободи от тялото на четириногия домашен любимец – тези въпроси си задава Бранд.

28 април – 22.00 ч.

Chovekat-koyto-se-smee.jpg
Chovekat-koyto-se-smee.jpg

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СЕ СМЕЕ

Франция, 2012

Реж. Жан-Пиер Америс

В ролите: Жерар Депардийо, Емануел Сейгнер, Марк-Анре Гродин, Брайс Фурниер

Филмът е базиран на едноименния роман на писателя Виктор Юго. Историята разказва за обезобразеното момче Гуинплейн, което спасява от смърт сляпо бебе на име Деа. Двете деца растат под надзора на пътешественика Урсус (в ролята Жерар Депардийо), който с караваната си обикаля различни панаири в цялата страна. Белезите по лицето на Гуинплейн (образуващи усмивка) се превръщат в една от основните атракции на панаирните представления на Урсус и благодарение на спечелените пари триото живее безпроблемно в продължение на 15 години.

Това обаче се променя когато Гуинплейн с изненада открива, че е наследник на огромно богатство и носител на благородническа титла. Нещата не протичат според очакванията му и веднъж докоснал се подлия и съмнителен свят на парите и влиянието той решава да се откаже от всичко и да се върне обратно при Урсус и Деа. Но вече е прекалено късно и живота поднася на тримата неочаквани и шокиращи изненади.

29.04 – 20.00 ч. 

Advokatat-s-Linkalna.jpg
Advokatat-s-Linkalna.jpg

АДВОКАТЪТ С ЛИНКЪЛНА

САЩ, 2011

Реж. Брад Фурман

В ролите: Матю Макконъхи, Мариса Томей, Райън Филип, Франсис Фишър и Уилям Мейси.

Адвокат движи бизнеса си от задната седалка на своя „Линкълн”, а в същото време представлява клиент, принадлежащ към висшите кръгове на Бевърли Хилс. 
Режисьорът Брад Фърман отново ще опита да влезе в А-класата на холивудските режисьори, след като не успя с дебюта си от 2007-ма “The Take”.

29.04 – 22.00 ч.

Potavaneto-na-Sozopol.jpg
Potavaneto-na-Sozopol.jpg
 

ПОТЪВАНЕТО НА СОЗОПОЛ

България, 2015

Реж. Константин Бонев

В ролите: Деян Донков, Стефан Вълдобрев, Васил Гюров, Светлана Янчева, Снежина Петрова, Джийсън Брад Люис

Една любов, десет бутилки водка и град, който трябва да потъне.

Един застаряващ мъж се завръща в отдавна изгубения Созопол с десет бутилки водка. Ясно е, че когато бутилките свършат, трябва да се случи Нещо, което ще промени живота му завинаги.

Защото когато и последната надежда те напусне, единственото спасение е в Чудото.

Награди:

Златна роза ’14 – Най-добър сценарий, най-добра актриса (Снежина Петрова)