“Човешки поток” на Ай Вейвей

„Има много начини да говоря за "Човешки поток". Първо, мога да говоря за личния си опит. Малко след като съм се родил, баща ми е бил обявен за антикомунист. Цялото ни семейство беше изпратено в отдалечен район. Трябваше да се откажем от всичко, а баща ми, разбира се, беше третиран като държавен враг. Израснах, виждайки най-ужасното отношение към човешки съществa, дискриминация и страдание.” Ай Вейвей

Международният София Филм Фест съвместно с Международна организация по миграция организират специалната прожекция на филма на световноизвестния артист Ай Вейвей – „Човешки поток” и дискусионна среща със сценаристката и изпълнителен продуцент на филма Чин-Чин Яп.

Human-Flow-2-_1024x576.jpg
Human-Flow-2-_1024x576.jpg

На 11-и април, вторник, в Дом на киното, с начален час 19:00 ви каним да се включите в срещата с Чин-Чин Яп, която от години работи заедно с Ай Вейвей.

Human-Flow-3-_1024x576.jpg
Human-Flow-3-_1024x576.jpg

Темата на дискусията преди прожекцията на филма е „Миграция или мобилност: близо милиард от световното население са мигранти”. Миграцията е глобален въпрос и приоритет за повечето правителства. Демографските прогнози са, че нарастването на населението вероятно ще продължи отвъд средата на 21-ви век, когато се очаква то да достигне девет милиарда. Заедно с Чин-Чин Яп ще се дискутират тези въпроси, а непосредствено след това ще започне и прожекцията на участвалия в конкурсната програма на филмовия фестивал във Венеция „Човешки поток”.