Николай Тодоров

Изключително затруднени по думите на Невелина Попова са били всички членове на журито в категориите пълнометражен филм и късометражен филм. Международното жури в състав Золтан Силаги Варга, Мохамед Реза Карими Сареми, Невелина Попова и Александър Петров присъдиха следните награди:

Голямата награда  се присъжда на Николай Тодоров за пълнометражния му филм „Made in Brachycera“.

Журито е харесало много и пълнометражните филми  „Момичето без ръце“ от Франция и „Етел и Ърнест“ от Великобритания-според оценяващите тези три пълнометражни заглавия показват изключителни качества и защитават с достойнство високото ниво на фестивала.

Журито дава специална диплома  на „Момичето без ръце“ за поетичния разказ и за невероятната възможност да се развие сюжета по един експресивен и неповотрим начин. 

Награда за най-добър късометражен филм се дава на филма „Кукушка“  от Русия с режисьор Дина Великовская. Специална диплома се връчва за филма „Любов“ – Франция, Унгария с режисьор Река Бучи.

Награда за най-добър студентски филм се дава на „С аромат на здравец“ – САЩ, Иран.  Специална грамота се връчва на филма от Южна Корея „Стаята на татко“.

Награда за детски филм е за руския филм „Паяжина“ с режисьор Наталия Чернишова.

Награда за анимационен сериал - „Трагичният офицер“ – Аржентина, Франция с режисьор Хуан Пабло Зарамея.

Почетна награда за цялостно творчество и присъствие в анимацията се присъжда  на Иван Веселинов.

Награда на гилдия „Критика“ към СБХ  е за „Made in Brachycera“ – режисьор Николай Тодоров.

Свързани статии