На 7 декември Зала 1 на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на  култовата лента за премиерата на филма - концерт. Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада,  Обединеното кралство,  Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е  колоритно, експанзивно и изключително  очарователно.

Големият екран зад оркестъра показва филма, а когато оркестърът започне да свири, музиката залива зрителите по начин толкова естествен,  забавен и никога не разсейващ. И филмът се проявява в своята пълна  деликатност и присъща сладост. Има лекота на излъчването, но също така и блясък.  „Ла ла ленд“  отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин.

"Ла Ла Ленд" бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите "Оскар" на Американската академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. Тя се превърна в големия победител на тазгодишната церемония по  връчването на наградите „Златен глобус“. Мюзикълът подобри рекорда за най-много златни глобуси - цели седем. Наградите за главна мъжка и женска роля в категория комедия или мюзикъл отидоха при звездите от филма - Райън Гослинг и Ема Стоун.

Филмът спечели и призовете за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл, най-добър режисьор, сценарий и песен и на практика получи наградите във всички категории, в които беше номиниран. 

Мюзикълът „Ла Ла Ленд“ обра и британските кино награди БАФТА, като  получи статуетката за най-добър филм, Шазел – за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса. Мюзикълът взе и наградите за музика – на композитора Джъстин Гурвиц, и за кинематография.

Билети могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg касата на Тhe Mall, бензиностанции OMV, както и онлайн от www.eventim.bg